Oplatí sa kúpiť mobilný dom?

Oplatí sa kúpiť mobilný dom?

V dnešnej dobe, keď ceny nehnuteľností stúpajú, sa mnohí z nás pýtajú, či by sa nám oplatilo kúpiť mobilný dom. Je to trend, ktorý sa začína objavovať aj na Slovensku. Ale aké sú výhody a nevýhody takého riešenia? Prečítajte si môj článok a zistite viac.

Výhody mobilného domu

Mobilné domy sú často lacnejšie ako tradičné nehnuteľnosti. Sú flexibilné, čo znamená, že ich môžete premiestniť na iné miesto, ako sa vám to hodí. Sú tiež rýchlejšie na postavenie a môžu byť veľmi útulné. Ak hľadáte rýchle a cenovo dostupné bývanie, mobilný dom môže byť pre vás skvelou voľbou. Dokonca existuje aj sekundárny trh "s použitými" mobilnými domami po iných majiteľoch a to aj zo zahraničia, čo v niektorých prípadoch ešte zatraktívňuje cenu a dostupnosť takéhoto bývania.

Nevýhody mobilného domu

Na druhej strane, mobilné domy môžu mať aj svoje nevýhody. Jednak pretrváva názor, že na postavenie mobilného domu netreba styavebné povolenie, čo nie je úplne pravda. Stavebný zákon hovorí, že akonáhle sa mobilný dom, aj keď nemá pevné základy, napojí na verejné siete - vodovodná prípojka, kanalizácia a elektrická sieť, dôjde k jeho pevnému spojeniu so zemou a tým pádomsa naňho vzťahujú predpisy ako na bežnú stavbu. ďalej môže byť nevýhoda, že mobilné domy nie sú tak trvanlivé ako tradičné domy a môžu sa rýchlejšie opotrebovať. Tým pádom aj strácajú na hodnote rýchlejšie ako tradičné nehnuteľnosti. A aj keď sú mobilné, nie je vždy jednoduché ich premiestniť.

Záver

Ako realitný maklér vám môžem povedať, že rozhodnutie kúpiť mobilný dom je veľmi individuálne. Záleží na vašich potrebách, preferenciách a finančnej situácii. Ak máte radi flexibilitu a cenovo dostupné bývanie, môže byť mobilný dom pre vás ideálnym riešením. Ale ak hľadáte niečo trvanlivé a hodnotné, možno by ste mali zvážiť iné možnosti.

Ak sa so mnou chcete o niečom poradiť, kontaktujte ma prostredníctvom kontaktov na mojej webovej stránke. Teším sa na našu spoluprácu!

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

Ako predať nehnuteľnosť bez realitky, ale s istotou!

spracovaním osobných údajov